Vitesse heeft over de jaargang 2013/2014 een nettoverlies van 4,4 miljoen euro geleden.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Arnhemmers zondag publiceerden op de clubsite.

De jaarcijfers zijn echter een forse verbetering ten opzichte van het seizoen daarvoor, toen Vitesse nog twintig miljoen euro meer verlies leed. Die financiële vooruitgang is mede te danken aan transferinkomsten.

Zo werden Wilfried Bony (aan Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea) voor flinke bedragen verkocht door de club van trainer Peter Bosz,

Ook daalden de bedrijfskosten met 2,8 miljoen euro. Daarnaast werd er bezuinigd op personeelskosten: die bedroegen 1,8 miljoen euro minder dan vorig seizoen.

Vitesse investeerde het afgelopen seizoen flink in de jeugdopleiding, de scouting en innovatie. De huidige nummer acht van de eredivisie wil dat zelf opgeleide spelers de basis van het eerste elftal gaan vormen.

Financial Fairplay

Hoewel de club opnieuw in de rode cijfers staat, heeft de sterke vermindering van het verlies er wel toe geleid dat Vitesse wederom net binnen de regels van Financial Fairplay valt. Dat reglement stelt dat een club in drie jaar tijd maximaal een tekort van 45 miljoen euro mag hebben.

Wordt niet aan die eis voldaan, dan kan uitsluiting van Europees voetbal het gevolg zijn. Vitesse staat over de periode van 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2014 op een tekort van 44 miljoen euro.