Joost Luiten heeft zijn optreden bij de BMW Masters in Shanghai niet kunnen bekronen met een top tienklassering.

De 28-jarige Bleiswijkse golfer ging zondag op de Lake Malaren Golf Club rond in 72 slagen, precies het baangemiddelde. Daardoor zakte Luiten vier plekken in het klassement en eindigde hij in de rangschikking als dertiende.

Luiten was zaterdag nog met stip gestegen in het toernooi. Met een rondje van 64 klom hij toen van de 36e naar de negende plek.

De Nederlander produceerde zondag weliswaar vier birdies, maar moest op net zoveel holes een slag inleveren, met een score van par als gevolg.

Siem

Luiten kwam in totaal uit op 277 slagen, vijf meer dan de uiteindelijke winnaar Marcel Siem. De Duitser won het toernooi na het spelen van een extra hole. Na vier ronden stond Siem gelijk met de Fransman Alexander Levy en de Engelsman Rosh Fisher.

Op de beslissende hole had Siem aan een birdie genoeg voor de winst. De Duitser profiteerde optimaal van de slechte dag van Levy, die na zaterdag riant aan de leiding ging, maar zondag een dramatisch rondje van 78 slagen (+6) produceerde.

Het toernooi in Shanghai is het eerste uit de Final Series van de Europese Tour, een serie van vier evenementen met ruim 23 miljoen euro aan prijzengeld.