Joël Veltman kon na zijn knappe doelpunt tegen FC Dordrecht op de complimenten van niemand minder dan assistent-trainer Dennis Bergkamp rekenen.

"Hij zei voor de gein: we leren die middenvelders en aanvallers altijd stiften, maar nu laten we gewoon die beelden van jou zien", vertelde de Ajax-verdediger na afloop.

Het lobje was geen gevolg van extra trainingen met Bergkamp. "Ik train altijd met de verdedigers met Jaap Stam. Dan is het meer koppen dan stiftjes geven."

De verdediger was niet helemaal tevreden over het spel tijdens de 4-0 zege in de Arena. "Het liep wel af en toe stroef. Ik geef onze prestatie een zeven, maar het moet beter."

Kansen

Veltman rekende het zichzelf aan dat Ajax twee grote kansen weggaf tegen Dordrecht. Dat zou tegen FC Barcelona woensdag in de Champions League weleens funest kunnen zijn.

"Ik ben erg blij dat ik een doelpuntje meepik, maar ik baal vooral van die twee kansen. Dat is het belangrijkste. Over mijn eigen optreden ben ik dan ook niet tevreden. Het was niet mijn beste wedstrijd."

"We hebben als team ook geen topwedstrijd gespeeld. We hebben drie punten en vertrouwen, maar eigenlijk kunnen we niets meenemen van dit duel naar Barcelona. De trainer zal ongetwijfeld ook wel zeggen dat het niet best was. Drie punten, maar we moeten dit snel vergeten."

Ajax in tweede helft ruim langs tien man FC Dordrecht | De Boer: 'Met minder slordigheden kunnen we 8-0 winnen' | Boilesen in de rust gewisseld vanwege buikgriep