LeBron James heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst sinds zijn rentree bij de Cleveland Cavaliers een wedstrijd gewonnen. De forward hielp zijn nieuwe ploeg in de verlenging langs de Chicago Bulls: 114-108.

James stelde in zijn eerste duel na zijn comeback nog teleur, maar was tegen de Bulls goed op dreef. In zijn tweede NBA-wedstrijd van dit seizoen liet de sterspeler 36 punten en acht rebounds noteren.

De 29-jarige James keerde dit seizoen terug bij de Cavaliers. Hij verliet Cleveland in 2010 voor de Miami Heat. In zijn vier jaar in Florida pakte de forward twee titels. James was met name in de verlenging belangrijk voor zijn nieuwe ploeg. Daarin scoorde hij acht punten.

De Cavaliers kwamen in de slotminuut van de reguliere speeltijd terug van een achterstand van vijf punten en voorkwamen daarmee de tweede nederlaag. Derrick Rose, ondanks beperkte inbreng wegens een enkelblessure, en Kirk Hinrich waren de topschutters bij de Chicago Bulls met twintig punten. 

Spurs

Titelverdediger San Antonio Spurs ging onderuit bij Phoenix Suns. De Spurs kwamen vijf minuten voor tijd na een driepunter van Austin Daye op een 87-82 voorsprong, maar werden daarna overlopen door de thuisploeg die in nieuwkomer Isaiah Thomas (23) de topschutter had.

Blake Griffin had een groot aandeel in de winst van de Los Angeles Clippers op stadgenoot Lakers. Griffin kwam tot 39 punten, de Clippers wonnen met 118-111.

Negen dingen die u moet weten over het nieuwe NBA-seizoen