Hoewel het geen enkele zin heeft voor hem, zal Sebastian Vettel zaterdag toch van start gaan in de kwalificatierace van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Dat zei teambaas Christian Horner van zijn renstal Red Bull vrijdag na de eerste vrije training op het circuit van Austin. "We doen zeker mee.''

Vettel kondigde kortgeleden aan dat hij de kwalificatie, waarin de startopstelling voor de Grand Prix wordt bepaald, zou overslaan.

De viervoudig wereldkampioen moet voor de race in Amerika zijn motorblok en allerlei toebehoren vervangen en daar staat volgens de regels een straf op; hij dient de race op zondag vanuit de pitsstraat te starten.

Dat betekent automatisch dat Vettel achteraan komt te rijden.

"Het heeft weinig zin om aan de kwalificatierace op zaterdag deel te nemen. Dan hoef ik ook geen onnodige kilometers te maken met de nieuwe motor'', zei Vettel.

Zijn teambaas liet weten dat Vettel in ieder geval de eerste ronde van kwalificaties rijdt. "Maar we moeten inderdaad voorzichtig zijn met het aantal kilometers, want hij moet drie raceweekeinden doen met deze krachtbron'', aldus Horner.