Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sven Kramer

Kramer vindt dat er te veel profschaatsers zijn in Nederland

Sven Kramer vindt dat Nederland te veel profschaatsers kent. Bovendien vindt de meervoudig Europees- en wereldkampioen allround dat ze kwalitatief niet voldoen.
Door NU.nl

"Er zijn er te veel niet goed genoeg. Daar heb ik last van. Het is te vaak druk hier op de baan", aldus Kramer donderdag tegen de NOS.

Tientallen schaatsers leven voor de sport en willen graag trainen in Thialf, tot onvrede van de 28-jarige Fries.

"Mensen willen graag profschaatser zijn. In Nederland is daar, gelukkig genoeg, veel ruimte voor. Maar je kan je afvragen of dat de top stimuleert. In welke nationale sport in Nederland kunnen er gewoon vijftig mensen van leven?"

Selecteren

Echt oplossingen heeft Kramer nog niet, maar hij pleit wel voor aanpassingen in het systeem. Zo zou de schaatser van Team LottoNL-Jumbo graag zien dat er geselecteerd wordt.

"Het gaat uiteindelijk om de mensen die prijzen winnen voor een land. Dat kunnen er natuurlijk niet veel zijn. Er kunnen er maar drie op een podium. Als wij het niveau van de afgelopen jaren willen handhaven, moeten we selecteren."

Volgens Kramer heerst de onvrede over de vele en matige schaatsers al langer. "Maar misschien iets minder nadrukkelijk. Dan doe ik het wel."


Lees meer over:

Sven Kramer

Aanbevolen artikelen