Southampton bereikte woensdag ten koste van Stoke City de kwartfinales van de League Cup en mag zaterdag alweer op bezoek bij Hull City. Het drukke schema bevalt trainer Ronald Koeman.

''Het is goed. Als je een echte voetballer bent, wil je het liefst om de drie dagen spelen'', aldus de 51-jarige coach donderdag op de persconferentie. ''Bovendien spelen we geen Europees voetbal.''

Dankzij de zege op Stoke (3-2) is Koeman nog twee zeges af van een finale op Wembley. In de kwartfinale wacht een uitduel bij Sheffield United, een club die op het derde niveau van Engeland uitkomt.

''De vierde uitwedstrijd maar, met alle respect, het is geen slechte loting. We komen steeds dichter bij een prijs'', aldus Koeman, die in de Premier League de naaste belager van Chelsea is.

Hull City

Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Hull City. De nummer tien van de Premier League speelde de afgelopen twee duels knap gelijk bij Arsenal en Liverpool.

"Het wordt lastig om een goed resultaat te boeken", denkt Koeman. "Maar we hebben veel zelfvertrouwen. Ik verwacht dat ze aanvallender gaan spelen dan die laatste twee wedstrijden. Dat kan ons mogelijk meer ruimte geven om te spelen."