Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lewis Hamilton

Mercedes neemt nog geen andere coureurs in overweging

Mercedes wil eerst met Lewis Hamilton onderhandelen over een nieuw contract voordat het eventueel een andere coureur overweegt aan te trekken.
Door NU.nl

Dat meldt teambaas Toto Wolff van de Duitse renstal in gesprek met Autosport.com.

WK-leider Hamilton heeft een contract dat eind 2015 afloopt. Zijn teammaat en concurrent in de strijd om de wereldtitel Nico Rosberg verlengde enkele maanden geleden zijn verbintenis; volgens Duitse media tekende hij bij tot eind 2016.

"We willen doorgaan met deze coureurs, zij zijn een van de redenen van ons succes. Ze kennen elkaar door en door en respecteren elkaar", stelt Wolff.

"Als je iemand anders erbij haalt, kan dat slecht zijn voor de prestaties. Ons grote doel is dus om ook na 2015 over deze coureurs te beschikken."

Abu Dhabi

Pas na de laatste Grand Prix van dit seizoen, eind november in Abu Dhabi, zullen Hamilton en Mercedes gaan onderhandelen.

"We hebben met Lewis afgesproken dat we ons willen richten op het kampioenschap, zodat hij net zoveel kans heeft als Rosberg. We willen niet dat hij nu betrokken raakt in commerciële en financiële besprekingen."

"Mijn belofte is dat we met niemand anders zullen praten tot die tijd."

Volgens Engelse media aast Fernando Alonso op een stoeltje bij Mercedes. De Spanjaard zal Ferrari zeer waarschijnlijk na dit seizoen verlaten.


Lees meer over:

MercedesLewis Hamilton

Aanbevolen artikelen