Het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda zit vol met scheuren. Op sommige plaatsen is bovendien een begin van betonrot geconstateerd, staat in rapporten die woensdag naar de gemeenteraad van Breda zijn gestuurd.

Herstel is noodzakelijk en volgens een eerste schatting gaat dat de gemeente Breda als eigenaar van het stadion zeven ton kosten, zo is op vragen uit de gemeenteraad geantwoord.

In een rapport uit maart staat dat er geen directe kans is dat de betonconstructie bezwijkt, maar dat de scheuren nog steeds groeien. De exacte oorzaak is niet gevonden.

De gemeente laat nog extra onderzoek doen naar de beste en voordeligste oplossing, aldus een mededeling aan de gemeenteraad.

Het Rat Verlegh Stadion is sinds augustus 1996 in gebruik. De accommodatie biedt plaats aan 19.000 toeschouwers.

Categorie 1

NAC heeft het de afgelopen jaren financieel moeilijk. De club vertoeft in de zorgelijke categorie 1 van het licentiesysteem van de KNVB.

Ook sportief vergaat het NAC slecht. De Brabanders staan slechts zestiende in de eredivisie en ontsloegen deze maand trainer Nebojsa Gudelj. Naar een permanente opvolger wordt nog gezocht.