Max Verstappen omschrijft 'Austin' als interessant circuit

Max Verstappen komt vrijdag voor de tweede keer dit jaar in actie in de Formule 1.

De 17-jarige Limburger rijdt voor Toro Rosso de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Het circuit in Austin (Texas) is nieuw voor hem.

''Ik heb het geoefend in de simulator. Het lijkt me een leuk circuit, met interessante bochten. Vooral bocht 1 lijkt me spannend, want die moet je 'blind' in gaan'', zegt Verstappen op de website van de Formule 1.

Verstappen komt over ruim een week ook bij de Grand Prix van Brazilië in actie in de eerste training. "Voor mij een mooie gelegenheid het team beter te leren kennen. Ik zal ook bij alle briefings zijn.''

De eerste vrije training in Austin begint vrijdag om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Eerder deze maand noteerde Verstappen bij zijn Formule 1-debuut de twaalfde tijd tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Japan.

Jongste coureur

Volgend jaar is Verstappen een van de twee vaste coureurs bij Toro Rosso, het zusterteam van het Red Bull Racing van regerend wereldkampioen Vettel.

Bij de openingsrace van volgend seizoen in Melbourne is Verstappen zeventien jaar en 164 dagen, waarmee hij de jongste Formule 1-coureur aller tijden wordt.

Top 10: De jongste Formule 1-coureurs aller tijden

Tip de redactie