FIFA scheidt Rusland en Oekraïne mogelijk bij WK 2018

Rusland en Oekraïne worden tijdens het WK van 2018 mogelijk niet in dezelfde poule ingedeeld.

De wereldvoetbalbond FIFA scheidt beide ploegen wellicht van elkaar als de relatie tussen beide landen niet is verbeterd.

Rusland is gastheer van het WK van 2018. Oekraïne moet zich eerst nog zien te kwalificeren. De FIFA liet dinsdag in een officiële verklaring weten dat het altijd probeert problemen te voorkomen.

De wereldvoetbalbond reageerde op berichten dat voorzitter Sepp Blatter zou hebben bevestigd dat beide landen niet samen in een WK-poule terechtkomen. "Dat was kennelijk een vertaalfout", stelde de FIFA.

Blatter was dinsdag in Moskou voor de onthulling van het officiële logo voor het WK van 2018. Hij gaf zijn onvoorwaardelijke steun aan de mondiale eindronde. Volgens de Zwitserse preses zijn er bij de FIFA wel oproepen binnengekomen het toernooi te boycotten.

"Maar voetbal kan niet alleen Rusland verenigen, maar de sport kan de hele wereld laten zien dat het sterker is dan welk protest dan ook. Bij de Spelen vorig jaar in Sotsji bleven ook veel wereldleiders weg, maar het is een geweldig evenement geweest."

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie