Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Aron Johannsson

Johannsson en Esteban maken rentree bij AZ tegen GVVV

Aron Johannsson maakt woensdag zijn rentree voor AZ in het bekerduel tegen de amateurs van GVVV. Dat heeft de Alkmaarse club dinsdag gemeld.
Door Novum/NU.nl

Johannsson is hersteld van een liesoperatie in augustus en kwam dit seizoen nog geen minuut in actie.

Johannsson was afgelopen zomer met de Verenigde Staten actief op het WK in Brazilië, maar kwam alleen tijdens het eerste groepsduel in actief.

De in IJsland geboren spits maakte vorig seizoen zeventien competitietreffers.

Ook doelman Esteban keert terug in de selectie. Hij was hersteld van een knieblessure maar kampte afgelopen weekeinde nog met een griepje.

"Het is voor mij ook een mooie kans om ze na hun blessures weer in een wedstrijd aan het werk te zien'', liet trainer John van den Brom weten.

''Vooral van Esteban heb ik nog geen goed beeld gekregen omdat ik hem alleen op de trainingen gezien heb. Dat hij keept heeft dus niets met de prestaties van zijn vervanger Sergio Rochet te maken, want hij ontwikkelt zich prima. Na woensdag gaan we kiezen wie de eerste doelman wordt.''

PSV

Phillip Cocu heeft Steven Bergwijn (17) en Kenneth Paal (17) opgenomen in zijn selectie voor het bekerduel van woensdag tegen Almere City.

De 43-jarige trainer overweegt zijn basisopstelling van het laatste competitieduel met FC Utrecht op een aantal plaatsen te wijzigen.

"Maar ik ga niet op namen in", zei de coach van de eredvisie-koploper.

Cocu hoopt dat zijn spelers de huidige nummer veertien van de eerste divisie niet onderschatten.

"Zij kunnen vrijuit spelen, van ons wordt verwacht dat we doorgaan. Dat is terecht. We moeten ze niet de kans geven om te stunten. Ik vind dat we moeten laten zien dat we op een vast niveau kunnen spelen. Voor ons telt maar één ding en dat is plaatsing voor de volgende ronde."

FC Twente

Sonny Stevens staat woensdag in het bekerduel met Go Ahead Eagles onder de lat bij FC Twente. Dat maakte trainer Alfred Schreuder dinsdag bekend.

''We hebben met Nick Marsman en Sonny Stevens twee goede keepers waar niet veel verschil tussen zit. Dit seizoen willen we Sonny de wedstrijden in het bekertoernooi laten keepen'', aldus Schreuder.

Stevens keepte in de vorige ronde ook al in de wedstrijd tegen Achilles '29. Dat was zijn debuut in een officieel duel nadat hij in de zomer van 2013 was overgenomen van Volendam.

Blessureleed hield hem sindsdien aan de kant. ''Sonny heeft het goed gedaan in de wedstrijden met Jong FC Twente en tijdens de trainingen'', vond Schreuder, die woensdag met zijn team in de Adelaarshorst van Deventer aantreedt.

Bjelland

Voor Andreas Bjelland komt het bekerduel te vroeg. De verdediger haakte afgelopen zondag in de warming-up van de wedstrijd tegen Excelsior af met ademhalingsproblemen. Hij heeft zich laten onderzoeken in een ziekenhuis maar weet nog niet waar de klachten vandaan kwamen. 

Bij Go Ahead Eagles verdedigt Mickey van der Hart het doel. De van Ajax gehuurde keeper stond ook tijdens het vorige bekerduel met Feyenoord (2-0) onder de lat.

In de competitie krijgt Erik Cummins voorlopig de voorkeur van trainer Foeke Booy, die nog steeds niet kan beschikken over de geblesseerde Lesly de Sa.


Lees meer over:

AZ

Aanbevolen artikelen