NEW YORK - Na Raemon Sluiter is ook Dennis van Scheppingen uitgeschakeld in de eerste ronde van het US Open in New York. De -jarige tennisser uit Wilnis verloor van Nalbandian. De als achtste geplaatste Argentijn David Nalbandian versloeg Van Scheppingen in drie sets: 4-6 6-7 (tiebreak 5-7) en 3-6.

Van Scheppingen, opgeklommen tot de Nederlandsenummer-3-positie, lootte een tegenstander waar tegen niemand hemook maar een greintje kans toedichtte: de 22-jarige Argentijn David

Nabaldian

Nalbandian, 8e geplaatst in het US Open, vorig jaar halvefinalist.Nu kwam deze geprezen allrounder terug van een blessure. Vanafde Open Franse kampioenschappen op Roland Garros kampte deZuid-Amerikaan met een onwillige elleboog. Hij speelde Wimbledonniet en testte zichzelf pas weer in de Masters Serie van Toronto.

Daarna reisde hij af naar de Olympische Spelen. In Athenemarcheerde hij wel in het openingsdefilé, maar sloeg hij door zijnblessure geen enkel balletje.

Niet op topniveau

In New York voor het US Open bleek Nalbandian nog lang niet optopniveau. Hij bofte met een zwakke tegenstander als Dennis vanScheppingen. De 29-jarige Nederlander kreeg volop kansen maarbenutte ze niet. De eerste set verloor hij met 4-6. In de tweedeset leek hun wedstrijd nergens naar.

Beide spelers verloren iederliefst vijf opslagbeurten. Van Scheppingen had op 6-5 tweematchpoints op de zwakke service van Nalbandian maar kon nietdoordrukken. Nalbandian wurmde zich, mede door fouten van zijnopponent, naar de tiebreak en won daarin de tweede set met 7-5.

In de derde set liep zijn service weer beter. Nalbandian brakVan Scheppingen één keer en wandelde daarna naar het einde van dewedstrijd die gelijk het einde van het Nederlandse toptennis in hetlaatste grandslam van het tennisseizoen betekende.