Amateurvereniging ASV De Dijk wordt door de KNVB niet bestraft voor de oerwoudgeluiden die een toeschouwer vorige maand maakte in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De bond meent dat de club er alles aan heeft gedaan om de toeschouwer te identificeren. De betreffende persoon is door de club vervolgens ook gestraft. De KNVB heeft de zaak daarom geseponeerd.

Fortuna-speler Seku Conneh werd tijdens het bekerduel racistisch bejegend.

De aanvaller nam uiteindelijk sportief revanche door in de verlenging één van de doelpunten voor zijn rekening te nemen. Fortuna won de wedstrijd met 7-4 en bekerde verder.

Ajax

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het te laat komen van Ajax bij het duel NAC Breda-Ajax op 27 september.

Clubs en zendgemachtigden maken afspraken over het op tijd beginnen van een wedstrijd. Als een wedstrijd om welke reden dan ook niet op tijd aanvangt, stelt de aanklager betaald voetbal een onderzoek in.

Op basis van het vooronderzoek stelt de aanklager Ajax een schikkingsvoorstel voor van een voorwaardelijke geldboete van 2.500 euro met een proeftijd van één jaar.  

Ook naar de spreekkoren bij het duel tussen sc Heerenveen-PSV van 28 september is de KNVB een vooronderzoek gestart.

Op basis van het vooronderzoek legt de aanklager sc Heerenveen een schikkingsvoorstel voor van een voorwaardelijke geldboete van 7.500 euro met een proeftijd van twee jaar, mits de club een plan van aanpak opstelt om er voor te zorgen dat vergelijkbare wanordelijkheden in de toekomst achterwege blijven.

Dit betekent dat sc Heerenveen de boete van 7.500 euro niet hoeft te betalen indien zij bovengenoemd plan van aanpak opstelt en voor 1 december 2014 indient bij het bestuur betaald voetbal en dit plan vervolgens na bekrachtiging van het bestuur betaald voetbal, uitvoert.

Bram van Polen

Bram van Polen zal door de aanklager betaald voetbal niet worden vervolgd. De PEC Zwolle-speler schoot na het 3-2 verloren duel met Go Ahead Eagles op 19 oktober een bal de tribune in waarbij hij een Go Ahead-fan hard raakte.

De aanklager spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden en gelet op de passende reactie van Van Polen na het incident wordt hij voor deze actie niet vervolgd.

De aanklager gaat er wel vanuit dat Van Polen de afspraak nakomt en persoonlijk contact zoekt met het slachtoffer.