Ajax zonder Sigthorsson en Moisander tegen SV Urk

Ajax doet dinsdagavond in het bekerduel met SV Urk geen beroep op Lucas Andersen, Kolbeinn Sigthorsson, Niklas Moisander en Jaïro Riedewald.

Trainer Frank de Boer geeft het kwartet rust met het oog op het drukke programma.

De aanval van Ajax zal worden gevormd door Queensy Menig, Arek Milik en Ricardo Kishna.

Achter de inzetbaarheid van laatstgenoemde staat wel nog een vraagteken omdat hij afgelopen week in het Champions League-duel met FC Barcelona een lichte knieblessure opliep.

Richairo Zivkovic, die normaliter uitkomt voor Jong Ajax, zit eveneens in de selectie.

Oprollen

Urk bezet de elfde plaats in de Hoofdklasse C. "We hebben wat videobeelden van ze bekeken die we ook aan de spelers gaan laten zien", aldus De Boer op de website van Ajax.

"Urk heeft een erg mooie website, net als veel andere grote amateurclubs, waar filmpjes van hun wedstrijden op te zien zijn. Maar natuurlijk moeten we Urk gewoon oprollen."

Het duel tussen Urk en Ajax begint dinsdag om 18.30 uur. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales van het bekertoernooi.

NAC Breda

NAC Breda moet het dinsdag tegen Fortuna Sittard zien te stellen zonder Henrico Drost. De verdediger heeft een schouderblessure. Daardoor krijgt de jonge Jesse van Bezooijen de kans om zich in Sittard te bewijzen.

''Zo creëer je ook een extra optie voor de komende wedstrijden. Als je hem niet een keer mee laat spelen, weet je dat nooit'', verklaarde interim-trainer Eric Hellemons maandag.

De coach rekent op een zege op de ploeg die een divisie lager speelt. ''Als je een ronde verder komt zit je bij de laatste zestien in de beker."

"Dat is voor de club goed en voor de spelers goed. Dan ontstaat er iets, ga je met iets meer flair richting de volgende wedstrijden.''

Bekijk het programma in de KNVB-beker

Lees meer over:
Tip de redactie