Louis van Gaal en José Mourinho verschilden na afloop van de topper tussen Manchester United en Chelsea van mening over de tweede gele kaart van Branislav Ivanovic.

De Serviër werd zondag in de blessuretijd van het veld gestuurd na een overtreding op Angel Di Maria. Op dat moment was de stand nog 1-0 voor de bezoekers.

"Ivanovic schopte Angel Di Maria niet één keer, maar wel twee keer op de enkels", hield Van Gaal zijn gehoor voor. "Gebeurt zoiets één keer, dan kun je nog spreken van toeval. Bij een tweede keer niet." 

Chelsea-manager José Mourinho was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Phil Dowd, maar weigerde toe te lichten waarom.

"Dan kom ik in de problemen", verduidelijkte de Portugees na de 1-1 remise op Old Trafford.

Van Persie

Van Gaal hield gemengde gevoelens over aan de topper. Positief was dat United ontsnapte aan een nederlaag door een late treffer van Robin van Persie.

"Maar het was niet onze beste wedstrijd, dat heb ik de spelers ook verteld. Jammer, want je moet jezelf laten zien in de grote wedstrijden. Ondanks dat hebben we veel meer kansen gekregen dan Chelsea."

Zondag speelt United de volgende topper, de derby tegen Manchester City in het Etihad Stadium.

Bekijk de video van de persconferentie van Van Gaal:

Van Persie verwacht dat United 'boost' krijgt van zijn doelpunt