Jean-Paul Boëtius mocht zondag opnieuw invallen bij Feyenoord in het met 1-0 gewonnen duel bij SC Cambuur. De 20-jarige buitenspeler heeft voor zijn gevoel zijn vormdip van de afgelopen maanden achter zich gelaten.

"Die hele reeks mindere wedstrijden heb ik afgesloten. Ik kijk weer omhoog. Het is wachten op meer minuten", aldus Boëtius tegen NU.nl.

De eenmalig international zakte dit jaar ver terug. Deze maand werd hij niet eens geselecteerd voor Jong Oranje, terwijl hij in maart tegen Frankrijk nog zijn debuut maakte in het 'grote' Oranje.

Een verklaring voor die terugval heeft Boëtius niet en daar is hij ook niet naar op zoek. "Ik was in mijn hoofd altijd rustig, wilde precies dezelfde dingen doen als altijd. Maar het kwam er niet uit. Ze zeggen dat dat de dip is die veel jonge spelers krijgen. Ik besef ook dat geen enkele loopbaan in een rechte lijn omhoog gaat."

"Maar wat het precies was of hoe het kwam, daar houd ik me niet mee bezig. Ik ben niet op zoek gegaan naar antwoorden, omdat ik positief wil blijven. Niet twijfelen aan mijn kwaliteiten. En voor mijn gevoel heb ik die echte dip nu ook achter me gelaten."

Efficiënt

Tegen Cambuur kreeg Boëtius 25 minuten om te laten zien dat hij op de weg terug is. Hij is redelijk tevreden over die invalbeurt. "Ik moest ook veel verdedigende taken uitvoeren. Meehelpen de voorsprong vast te houden en dat is gelukt."

Zo had Boëtius in Leeuwarden zijn aandeel in de vierde competitiezege van Feyenoord op rij. Boëtius merkt ook dat de Rotterdammers groeiende zijn. "Ook nu we een beetje in het nauw gedreven werden, wisten we de overwinning eruit te slepen. Dat is weleens anders geweest."

"We waren efficiënt, kregen niet heel veel kansen, maar scoorden wel. Ook Cambuur was niet echt gevaarlijk. Het was kortom een terechte zege, waardoor we aansluiting hebben bovenin. Waar we verder nog toe in staat zijn? We willen weer een stap zetten in vergelijking met voorgaande jaren. En iedereen weet welke stap dat is."

Rutten wil dat Feyenoord wedstrijden gaat 'beheersen'