Na begin dit jaar de wereldtitel al te hebben veroverd, mag darter Michael van Gerwen zich nu ook Europees kampioen noemen. De Brabander was zondag in de finale van het toernooi in Mülheim veel te sterk voor Terry Jenkins.

Van Gerwen was oppermachtig en won met 11-4. Voor zijn opponent was het de negende nederlaag op rij in een belangrijke eindstrijd.

Van Gerwen nam, hoewel hij opmerkelijk vaak voor zijn doen een dubbel miste, meteen een voorsprong van 5-0. Na de pauze moest hij even in zijn ritme komen.

Jenkins kwam terug tot 5-3, maar dichterbij wist de Engelsman niet te komen. De Nederlandse favoriet denderde in hoog tempo met imponerende finishes door naar de hoofdprijs van 55.000 pond, bijna 70.000 euro. Hij besliste het ongelijke duel met een 11-darter.

Nine-darter

Eerder op de avond gooide hij al een leg met negen pijlen uit, goed voor een bonus van 5000 pond. Dat was in de halve eindstrijd tegen landgenoot Raymond van Barneveld. De Haagse routinier kwam met 5-3 voor, maar na de nine-darter en een finish van 161 (triple 20, triple 17, dubbel bull) was Van Gerwen los. Hij won met 11-6.