Excelsior heeft FC Twente zondag de eerste competitienederlaag van het seizoen toegediend. Jeff Stans besliste het duel in de tweede helft namens de Rotterdammers: 2-1. PEC Zwolle en sc Heerenveen speelden gelijk: 2-2.

Twente zakt door het verlies naar de achtste plaats, op negen punten van koploper PSV. Excelsior staat op dertien punten en neemt wat afstand van de degradatieplaatsen.

Twente kwam nog wel heel snel op voorsprong op Woudestein. Luc Castaignos schoot de bal na minder dan twee minuten knap in de kruising op aangeven van Hakim Ziyech.

De ploeg van Alfred Schreuder kon niet lang genieten van de voorsprong. Na een ongelukkige uittrap van Twente-doelman Nick Marsman kwam de bal in de zeventiende minuut via Luigi Bruins terecht bij Tom van Weert, die prima afrondde voor zijn derde treffer van het seizoen.

Afgekeurd

FC Twente had het na de gelijkmaker lastig op het kunstgras van stadion Woudestein. Jesus Corona had het zijn club iets makkelijker kunnen maken. De Mexicaan kreeg even voor rust de bal bij toeval voor zijn voeten. Hij kreeg alle ruimte om te scoren, maar trapte van dichtbij over.

Zoals wel vaker dit seizoen bewaarden de Tukkers het beste spel niet voor de tweede helft. Excelsior bleef vrij eenvoudig overeind en zag Van Weert bijna voor de tweede keer scoren. Met een goede redding revancheerde doelman Marsman zich enigszins voor de manier waarop hij de openingstreffer inleidde.

Twintig minuten voor tijd kwam Excelsior toch op voorsprong. Na een prima voorzet van Adil Auassar volleerde Stans de bal met links keihard achter Marsman.

Vijf minuten later kreeg Castaignos nog een levensgrote kans op de 2-2, maar de spits wist een door Corona teruggekopte bal van dichtbij niet voldoende te verlengen voor een treffer.

In de laatste minuut van de blessuretijd keurde arbiter Tom van Sichem nog een goal van Castaignos af wegens buitenspel.

Bekijk de stand en de uitslagen in de eredivisie