Serena Williams heeft zondag voor de vijfde keer in haar carrière de WTA Finals gewonnen. De Amerikaanse was in finale van het eindejaarstoernooi in Singapore in twee sets te sterk voor Simona Halep.

De 33-jarige Williams, eerder in 2001, 2009, 2012 en 2013 de beste bij het slottoernooi van de WTA Tour, versloeg de tien jaar jongere Roemeense met 6-3 en 6-0.

De nummer één van de wereld nam zo revanche voor het treffen in de groepsfase, toen Halep met 6-0 en 6-2 won en Williams zo de grootste nederlaag uit haar loopbaan toediende.

Williams boekte haar zevende toernooizege van dit jaar. Daar zat één Grand Slam bij, namelijk de US Open. De olympisch kampioene voert sinds februari 2013 onafgebroken de wereldranglijst aan.

Juichen

De speelsters maakten er in de beginfase nog een spannend duel van. Na een halfuur waren er nog maar vijf games gespeeld. Williams stond op dat moment met 3-2 voor en had daardoor al meer games gewonnen dan in het groepsduel.

De 18-voudig winnares van een Grand Slam-toernooi pakte in de eerste set drie servicebreaks tegenover maar twee voor Halep, waardoor de set met 6-3 naar Williams ging.

De Amerikaanse liet vervolgens in de tweede set weinig meer heel van de nummer vier van de wereld. Ze verloor nog maar twee punten op haar eigen service en brak Halep drie keer. Na 1 uur en 9 minuten kon Williams juichen.

Dubbelspel

Cara Black uit Zimbabwe en Sania Mirza uit India pakten eerder op zondag de titel in het dubbelspel bij de WTA Finals. Het duo versloeg de titelverdedigers Hsieh Su-Wei uit Taiwan en Peng Shuai uit China met overmacht: 6-1 6-0. Na verlies van de eerste game wonnen Black en Mirza twaalf games op rij.

Voor de 35-jarige Black was het haar derde titel in het dubbelspel bij de WTA Finals, voor Mirza was het haar eerste triomf bij het eindejaarstoernooi. Ze hielden gezamenlijk een geldbedrag van 500.000 dollar (bijna 400.000 euro) aan hun laatste eindzege met elkaar over. Beiden gaan na het evenement in Singapore hun eigen weg.

Ook Hsieh Su-Wei en Peng Shuai, die samen Wimbledon en Roland Garros op hun naam schreven, gaan uit elkaar. Mirza gaat verder met Hsieh Su-Wei.

Serena Williams: 'Geweldig gevoel dat ik hier weer win'