Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti vond de zege van zijn ploeg in de Clásico van zaterdagavond tegen FC Barcelona (3-1) meer dan verdiend.

De Italiaan toonde zich erg content met het vertoonde spel van Real en stak de bewondering voor zijn team niet onder stoelen of banken.

"Ik ben erg tevreden over mijn spelers, want ze speelden met een unieke toewijding en professionaliteit", zag Ancelotti. "Ze kunnen zich tegelijkertijd concentreren, instructies opvolgen en onze filosofie uitdragen."

Volgens Ancelotti was het essentieel dat Real niet van slag raakte na de vroege tegentreffer van Neymar op aangeven van Luis Suarez.

"We verloren niet het hoofd na de vroege tegengoal. We bleven bij onze tactiek en dat pakte goed uit. Ik vond heel veel dingen goed. We speelden goed in een erg hoog tempo."

Gretigheid

Volgens de 55-jarige oefenmeester oogde het bij de 'Koninklijke' achterin niet altijd even zeker, maar die slippertjes kwamen voort uit goede bedoelingen, zo verzekerde hij.

"Dat had niets met kwaliteit te maken, maar met hun gretigheid om naar voren te gaan en daar samen te werken. Ik heb de beschikking over zeer serieuze en professionele spelers die beseffen wat het betekent om voor Real Madrid te spelen en zich op te offeren voor het team."

Suarez ondanks verlies blij met eerste Barça-optredenBarcelona-trainer Luis Enrique heeft geen spijt van opstellen Suarez