Real Madrid heeft zaterdagavond de Clásico tegen FC Barcelona gewonnen. De Madrilenen waren bij het debuut van Luis Suarez met 3-1 te sterk in Bernabéu.

Door de zege nadert Real de Catalaanse rivaal op de ranglijst tot op één punt. Barcelona blijft staan op 22 punten uit negen wedstrijden, de 'Koninklijke' volgt met 21 uit negen. Valencia staat daar weer een punt achter. De ploeg van trainer Nuno won zaterdag op eigen veld met 3-0 van Elche.

Real Madrid was in de eerste Clásico van dit seizoen de eerste ploeg die tegen Barcelona wist te scoren in de Primera Division. Cristiano Ronaldo was na 35 minuten spelen de eerste speler die de Chileense doelman Omar Bravo passeerde.

De Portugees scoorde vanaf de strafschopstip en tekende daarmee voor de 1-1. Luis Suarez had een halfuur eerder met een assist een belangrijk aandeel gehad bij de vroege openingstreffer van Neymar. De Uruguayaan speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor de Catalanen na vier maanden schorsing vanwege het bijten van Giorgio Chiellini op het WK.

Handsbal

Los van die assist kon Suarez, die meteen in de basis stond, zijn stempel niet drukken. Na 69 minuten moest hij plaatsmaken voor Pedro, toen de eindstand al op het scorebord stond. De zege van Real was ook verdiend, al begon Barcelona dus sterk met een snelle voorsprong.

Na een pass van Suarez kapte Neymar zich goed vrij en verschalkte hij doelman Iker Casillas met een schot in de verre hoek.

Real Madrid kreeg vooral via Benzema vervolgens kansen op de gelijkmaker, de Fransman raakte onder meer de paal en lat. Ronaldo was wel trefzeker. Hij benutte de strafschop, die was toegekend na een handsbal van Gerard Piqué.

Counter

Het duel bleef vervolgens lang in evenwicht, tot Pepe in de 51e minuut uit een hoekschop raak kopte. De achterstand dwong Barcelona meer op de aanval spelen, waardoor er ruimte ontstond voor de vaak zo gevaarlijke Madrileense counters.

Uit één van de tegenaanvallen viel ook de 3-1. Andrés Iniesta leverde de bal na een uur spelen in bij de zijlijn, waarna de bal via Isco, Ronaldo en James Rodríguez bij Benzema kwam. De Franse spits schoot via de binnenkant van de paal raak.

Barça probeerde het in het vervolg nog wel, maar mede doordat Messi vrijwel onzichtbaar bleef, was er amper sprake van een slotoffensief en bleef Real gemakkelijk overeind.

Bekijk de stand in de Primera Division

Suarez ondanks nederlaag blij met eerste Barça-optreden | Barcelona-trainer Luis Enrique heeft geen spijt van opstellen Suarez