Serena Williams en Simona Halep hebben zaterdag de eindstrijd van de WTA Finals in Singapore bereikt.

Williams rekende in de eerste halve finale in een thriller af met Caroline Wozniakci: 2-6, 6-3 en 7-6 (5). Halep had weinig problemen met Agnieszka Radwanska en won met 6-2, 6-2.

Williams bereikte voor de derde keer op rij de finale van de WTA Finals. Halep debuteert zondag in de eindstrijd van het prestigieuze toernooi. De Roemeense diende de nummer één van de wereld eerder deze week haar zwaarste nederlaag ooit toe. Ze won in de poulefase met 6-2, 6-0 van Williams.

De Amerikaanse had in de halve eindstrijd haar handen vol aan Wozniacki. De Deense begon sterk aan de wedstrijd en profiteerde optimaal van de vele fouten van Williams. Wozniacki, die al haar partijen in de poulefase won, brak haar opponente twee keer en trok de eerste set vrij gemakkelijk naar zich toe.

In het tweede bedrijf wist Williams haar foutenlast omlaag te brengen en ging ze beter serveren. De nummer één van de wereld kreeg vier breakpunten en benutte er daarvan twee. 

Tiebreak

In de derde en beslissende set ging het lange tijd gelijk op. Williams kreeg het eerste breakpunt, maar Wozniacki sloeg in de negende game toe. De nummer acht van de wereld kon de partij daarna uitserveren, maar dat lukte haar niet.

Williams brak terug en kreeg zelfs een wedstrijdpunt. Dat benutte ze niet en uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin knokte Williams zich opnieuw terug van een achterstand en sloeg ze op haar vierde wedstrijdpunt toe.

Williams staat voor de zevende keer in de finale van de WTA Finals. Ze won het toernooi al in 2001, 2009, 2012 en 2013.

Halep

Halep debuteert in de eindstrijd van de WTA Finals en is de eerste Roemeense die de finale van het eindejaarstoernooi bereikt. De nummer vier van de wereld zette Radwanska eenvoudig aan de kant.

Halep domineerde de partij en was uitermate succesvol wanneer ze breakpunten kreeg. Radwanska kwam er niet aan te pas. De Poolse kende wel een korte opleving in de tweede set, maar Halep raakte niet van slag en trok de partij eenvoudig naar zich toe.

Williams: 'Wozniacki verdiende het om te winnen'