ADO Den Haag heeft vrijdag met veel moeite de drie punten in eigen huis gehouden in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Michiel Kramer en Mathias Gehrt waren verantwoordelijk voor de treffers (2-0).

Zonder te overtuigen vergrootte de ploeg van trainer Henk Fraser met de tweede zege van het seizoen de voorsprong op de gepromoveerde provinciegenoot, die voorlaatste staat in de eredivisie, tot vijf punten.

Hoewel Dordrecht in het Kyocera Stadion op basis van het veldspel aanspraak maakte op meer, kon het elftal van Ernie Brandts nauwelijks echt gevaarlijk worden voor het doel van ADO-doelman Martin Hansen.

De thuisploeg sprong een stuk efficiënter om met de spaarzame mogelijkheden en zo kon topscorer Kramer in de zeventiende minuut op aangeven van Xandro Houtkoop zijn achtste goal van het seizoen bijschrijven.

Ook in de tweede helft liet het ontevreden Haagse publiek zijn ongenoegen blijken over het optreden van de eigen ploeg, maar toch bleef de voorsprong ondanks het overwicht van Dordrecht overeind. Een kwartier voor tijd stond Gehrt zelfs plotseling oog in oog met Filip Kurto en de Deen faalde niet: 2-0.

Het weinig overtuigende slotoffensiefje van de bezoekers sorteerde geen effect meer en zo kon de ADO-aanhang, dat de deze week overleden striptekenaar Marnix 'Haagse Harry' Rueb eerde, na negentig minuten toch juichen.

Bekijk de stand en het programma in de eredivisie

Fraser blij met topscorer Kramer: 'Hij heeft de flow mee'