Het financieel geplaagde Caterham mag de volgende twee Grands Prix overslaan. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft daar toestemming voor gegeven.

Zonder verplichtingen in de Verenigde Staten en Brazilië krijgt de renstal van test- en reservecoureur Robin Frijns zo de tijd om een nieuwe koper te vinden.

"We betreuren deze situatie voor de werknemers, maar als bewindvoerders willen we een maximale uitkomst voor de crediteuren. Er is interesse van diverse partijen om het team te kopen", aldus curator Finbarr O'Connell.

De financiële problemen worden veroorzaakt door een ruzie tussen de oude en nieuwe eigenaren. Tony Fernandes, de oude eigenaar, heeft de aandelen nog niet overgedragen aan de nieuwe eigenaren, een consortium van zakenlieden uit het Midden-Oosten.

De zakenlieden hebben daarom hun handen afgetrokken van Caterham. Volgens Fernandes ligt het probleem echter bij hen, omdat ze niet willen betalen voor de aandelen.

Curator

Eerder op vrijdag kwam al naar buiten dat de curator het management van het Formule 1-team heeft overgenomen. Donderdag werd bekend dat het voortbestaan van Caterham ernstig in gevaar was door grote financiële nood. Zo werd de fabriek in het Engelse Leafield zelfs gesloten.

Caterham ontbreekt dus mogelijk op het circuit van Austin en Interlagos. Ecclestone hoopt dat het team van coureurs Marcus Ericsson en Kamui Kobayashi wel weer meedoet aan de Grand Prix van Abu Dhabi van 23 november, de laatste race van het seizoen.

'FIA zal Formule 1-teams niet vragen derde auto in te zetten'