Bert van Marwijk wordt mogelijk de nieuwe bondscoach van Roemenië. De 62-jarige trainer is door de Roemeense voetbalbond benaderd voor de functie. 

''Het klopt dat ik ben benaderd, maar verder wil ik er nog niks over zeggen. Het is allemaal nog heel vers. Ik ga hier in alle rust over nadenken”, zegt Van Marwijk in De Telegraaf.

Hij zit zonder werk sinds zijn ontslag bij Hamburger SV in februari.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal was aanvankelijk de tweede keus van de Roemeense voetbalbond. Topkandidaat Mircea Lucescu, die Roemenië in de jaren tachtig ook al onder zijn hoede had, mag van zijn club Sjachtar Donetsk echter niet twee functies combineren.

Of Van Marwijk oren heeft naar het Roemeense bondscoachschap is de vraag. Zuid-Korea hoopte hem vorige maand al te strikken, maar de geboren Deventenaar kwam er niet uit met de Aziaten. Vervolgens zei Van Marwijk alleen nog in te gaan op heel mooie aanbiedingen.

Piturca

Victor Piturca nam vorige week ontslag als bondscoach om te gaan werken voor Il Ittihad in Saoedi-Arabië. Hij deed het in de EK-kwalificatie uitstekend met Roemenië, de Oost-Europeanen staan tweede in groep F met zeven punten uit drie duels.

Van Marwijk werd vorig seizoen na halfjaar op straat gezet bij HSV. Voor zijn periode bij 'Die Rothosen' zat de eenmalig international ruim een jaar zonder baan na zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder werkte hij bij Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund.