Rio Ferdinand is van plan om na dit seizoen te stoppen met voetballen. Dat heeft de voormalig Engels international gezegd in een interview met ITV, dat zaterdag wordt uitgezonden.

"Ik ben niet bang voor het einde van mijn carrière. Dat is waarschijnlijk na dit seizoen. Ik kijk er wel naar uit, vanaf dan komen er nog genoeg mooie momenten in mijn leven'', aldus de 35-jarige verdediger.

Ferdinand speelde van 2002 tot 2014 voor Manchester United, de club waarmee hij zijn grootste successen boekte. De 81-voudig international werd zes keer kampioen van Engeland en won één keer de Champions League, het wereldkampioenschap voor clubs en de FA Cup.

Ferdinand begon zijn loopbaan bij West Ham United, speelde ook voor Bournemouth (op huurbasis) en Leeds United en en staat sinds de zomer onder contract bij Queens Park Rangers.

De Engelsman blijft waarschijnlijk wel voor het voetbal behouden. In het interview zinspeelde hij op een vervolg als trainer. "Voetbal is waar ik van hou. Ik wil wel wat binnen deze sport blijven doen'', aldus Ferdinand.