In een laatste poging om de auto's van Caterham volgende week aan de start te krijgen van de Grand Prix van Amerika heeft de curator het management van het Formule 1-team overgenomen.

"Het management van Caterham F1 is overgedragen aan curator Mr Finbarr O'Connell met het doel om het team draaiende te houden en zich te laten voorbereiden op de aankomende evenementen", zo meldt Caterham vrijdag in een persbericht.

Formeel betekent de stap ook, dat de renstal uitstel van betaling heeft gekregen.

Alle betrokken partijen hebben donderdagavond met deze maatregel ingestemd. Er zit haast achter een oplossing, omdat de auto's zaterdag met het vliegtuig naar de Verenigde Staten moeten, willen ze mee kunnen doen aan de race in Austin.

Donderdag werd bekend dat het voortbestaan van Caterham ernstig in gevaar was door grote financiële nood. Zo werd de fabriek in het Engelse Leafield zelfs gesloten.

De voormalige eigenaar Tony Fernandes en de nieuwe eigenaar, het Zwitserse investeringsbedrijf Engavest, ruzieden 24 uur over wie de schuldige was voor de huidige crisis, maar hebben nu overeenstemming kunnen bereiken.

Ecclestone

Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, vertelde donderdag dat hij wil helpen om te zoeken naar een oplossing. Een dag later vertelt curator O'Connell aan Sky Sports dat hij contact heeft proberen te zoeken met de Formule 1 en met Ecclestone.

"De tijd raakt op, ze moeten contact met me opnemen en met een acceptabel bod komen. Bernie heeft gezegd dat hij een oplossing wil en dat wil ik ook. Caterham is veel meer waard als het blijft racen, dus daar wil ik voor zorgen."

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers was korte tijd teambaas bij Caterham, maar vertrok in september. Robin Frijns is bij de renstal actief als test- en reservecoureur.

Duitse media berichtten donderdagavond dat Marussia ook "van race tot race" leeft en een financiële injectie nodig heeft voor deelname aan de komende Grands Prix van de Verenigde Staten en Brazilië.

'FIA zal Formule 1-teams niet vragen derde auto in te zetten'