Luis Suarez zal zaterdagavond tegen Real Madrid zijn rentree maken, zo liet FC Barcelona-coach Luis Enrique vrijdag op een persconferentie weten.

"Suarez zal zeker in actie komen tegen Real Madrid", stelde Enrique. "Het wordt een belangrijke dag voor hem."

De Uruguayaan is weer inzetbaar na het aflopen van zijn schorsing wegens het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini tijdens het WK-duel tussen Uruguay en Italië.

Enrique liet in het midden of de aanvaller meteen ook in de basis staat.

Na het bijten van Chiellini legde de FIFA hem een schorsing voor vier maanden op.

 

Aanvankelijk was Suarez geschorst voor alle voetbalactiviteiten, maar het sporttribunaal CAS besloot de sanctie te verlichten waardoor de aanvaller wel mee kon trainen.

Suarez speelde onlangs wel mee in een oefeninterland van Uruguay tegen Oman. De oud-Ajacied was zelfs twee keer trefzeker.

Busquets

Sergio Busquets, die dinsdag de Champions League-wedstrijd tegen Ajax miste wegens een blessure, is eveneens inzetbaar bij FC Barcelona.

"Busquets heeft vandaag met de groep meegetraind en ik voorzie weinig problemen met hem. Hij kan meespelen tegen Madrid", zei Enrique, die weinig aanpassingen zal doen.

"We zullen met dezelfde instelling de wedstrijd ingaan zoals we tot nu toe bij elke wedstrijd deden. Real Madrid is één van de beste teams ter wereld, maar wij gaan gewoon ons eigen spel spelen en ik denk dat zij dat ook zullen doen."

De Clásico begint zaterdag om 18.00 uur. Real Madrid heeft vier punten minder dan koploper FC Barcelona.

Bekijk de verklaring van Enrique:

Suarez dacht na bijtincident dat carrière 'geruïneerd' was