Ajax kan zaterdagavond in de eredivisiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer beschikken over Nicolai Boilesen. Bij Feyenoord zijn drie verdedigers onzeker voor het duel met SC Cambuur en PSV hoopt tegen Utrecht Georginio Wijnaldum weer op te kunnen stellen.

Boilesen miste de duels met FC Twente (1-1) en FC Barcelona (3-1 nederlaag) als gevolg van de hersenschudding die hij ruim een week geleden opliep tijdens de interland tussen Denemarken en Portugal.

Woensdag al hervatte Boilesen de groepstraining.

Thulani Serero moet het treffen met Go Ahead wel laten schieten. De middenvelder, ook al afwezig tegen FC Barcelona, liep tegen FC Twente een hamstringblessure op. "Het gaat wel de goede kant op met Serero", vertelde De Boer.

De coach constateerde dat Ajax in de voorbije duels moeizaam op gang kwam. "Bij ons moet er vaak iets gebeuren in een wedstrijd, voordat we zelf gaan voetballen. Ik hoop dat dat morgen anders is."

Ricardo Kishna is door De Boer niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Go Ahead Eagles. De 19-jarige aanvaller is gepasseerd ten faveure van Queensy Menig.

Go Ahead

Go Ahead Eagles hoopt voor het eerst een punt over te houden aan een uitduel met Ajax. De formatie uit Deventer verloor tot nu toe alle wedstrijden tegen de landskampioen in Amsterdam.

"Een mooi moment om daar verandering in te brengen'', zei trainer Foeke Booy vrijdag. "Het zal natuurlijk niet makkelijk worden, maar we hebben wel de intentie een resultaat neer te zetten.''

Booy kondigde vast aan met dezelfde elf spelers aan te treden als vorige week tegen PEC Zwolle (3-2-winst). Ook Sander Duits, die tegen PEC een tik tegen een achillespees kreeg, is erbij. Dat geldt ook voor de weer herstelde Alex Schalk. De aanvaller begint op de bank.

Het treffen tussen Ajax en Go Ahead Eagles start zaterdag om 20.45 uur.

Cambuur-Feyenoord

Feyenoord-coach Fred Rutten weet nog niet of hij zondag tegen SC Cambuur kan beschikken over de verdedigers Sven van Beek, Joris Mathijsen en Luke Wilkshire.

De eerste twee deden donderdag al niet mee in het Europa League-duel met NK Rijeka (3-1 verlies), terwijl rechtsback Wilkshire in Kroatië uitviel met een achillespeesblessure.

"Ik heb goede hoop dat Luke tegen Cambuur weer inzetbaar is, maar zekerheid hebben we nog niet’, vertelt Rutten op de site van Feyenoord.

De coach hoopt dat zijn ploeg de nederlaag in Europa snel achter zich kan laten. "Het is zaak om snel nieuwe energie te tanken. Ook zondag tegen Cambuur moeten we weer voluit kunnen gaan."

Hoe ziet het programma van de 10e speelronde eruit?