De internationale automobielfederatie FIA zal teams op korte termijn niet vragen een derde wagen in te zetten als het aantal deelnemende auto's aan Grands Prix onder de twintig zakt.

Volgens de reglementen is dat wel mogelijk. Over de deelname van Caterham en Marussia aan de laatste races van dit seizoen bestaat twijfel doordat beide achterhoedeteams met financiële problemen kampen.

Bij Caterham is er sprake van een conflict tussen de oude en nieuwe eigenaars, waardoor de schuldeisers voorlopig niet worden betaald.

Duitse media berichtten donderdagavond dat Marussia "van race tot race" leeft en een financiële injectie nodig heeft voor deelname aan de komende Grands Prix van de Verenigde Staten en Brazilië.

Volgens de FIA is het op korte termijn niet realistisch om gebruik te maken van de mogelijkheid van een 'derde wagen', zo meldt Autosport.

Ecclestone

Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, liet onlangs weten dat zoiets in 2015 wellicht wel mogelijk is om het aantal deelnemers aan Grands Prix op peil te houden.

De teambazen reageerden weinig enthousiast op zijn voorstel. "Eerst moet je de infrastructuur opzetten voor zo'n verandering en daarna moeten de regels nog worden besproken", aldus Mercedes-baas Toto Wolff.

"Teams komen en gaan nu eenmaal in de Formule 1, daar moeten we niet zo zenuwachtig over doen."

Ecclestone probeert oplossing te vinden voor problemen Caterham