Adrie Koster heeft donderdag zijn ontslag ingediend als bondscoach van Jong Oranje.

De 59-jarige coach ziet geen toekomst meer voor zichzelf bij de voetbalbond na de teleurstellende EK-campagne. Koster was pas sinds juli dit jaar in dienst bij de KNVB.

Jong Oranje mist het Europees kampioenschap van 2015 nadat het vorige week in de play-offs werd uitgeschakeld door Portugal.

"Mijn gevoel zegt dat het beter is om te stoppen", aldus Koster. "De resultaten zijn natuurlijk heel teleurstellend geweest. We wilden heel graag naar het EK, dan is het doodzonde als dat niet lukt. Uiteindelijk ben ik daar verantwoordelijk voor, daar loop ik niet voor weg."

Vakman

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, betreurt het vertrek van Koster. "Koster is een vakman. Dat vond ik bij zijn aanstelling en daar ben ik nog steeds van overtuigd."

"Tegelijkertijd zijn we het met hem eens dat de resultaten teleurstellend zijn geweest en hadden we betere prestaties van Jong Oranje verwacht. Daarom respecteren we zijn besluit om te stoppen."

Remy Reijnierse neemt voorlopig de taken van Koster over. Reijnierse is nu coach van de Beloften en heeft sinds 2001 verschillende jeugdteams onder zijn hoede gehad bij de KNVB.