De gecombineerde schaats- en wielerploeg waarin het huidige BrandLoyalty en Belkin opgaan zal Team LottoNL-Jumbo heten.

Dat werd donderdag duidelijk tijdens de presentatie van de formatie in Utrecht, waarin Jumbo als tweede sponsor naast De Lotto werd bevestigd.

De kleuren van het tenue zullen overwegend geel en zwart zijn, waarbij de naam van Lotto en de bijbehorende gele ballen prominent op de borst van de wielrenners te zien zijn.

Ook BrandLoyalty, voorheen hoofdsponsor van de schaatsploeg, blijft als subsponsor betrokken.

Unieke kans

Arno de Jong, marketingdirecteur van De Lotto is verheugd met het startschot van de ploeg. "We zijn ontzettend trots dat dit initiatief nu van start gaat. Het is een uniek concept voor de Nederlandse sportwereld."

"We zien het als een unieke kans", vertelde Colette Cloosterman-Van Eerd, de directeur formule en innovatie van Jumbo Supermarkten.

"We willen verschillende activiteiten gaan organiseren in Nederland. In de loop van het jaar gaan jullie daar meer over horen. Fietsen en schaatsen zijn prachtige breedtesporten waar wij ons heel erg in thuis voelen."

Schaatscoach Jac Orie en manager Richard Plugge van de wielerploeg zijn uiteraard enthousiast over de samenwerking. "Het is fantastisch nieuws dat we het team helemaal rond hebben. Nu kunnen we de komende jaren doorbouwen aan een succesvolle ploeg", aldus Orie.

Plugge: "De samenwerking met de schaatsers zorgt ervoor dat we met één team het hele jaar door de beste atleten aan het werk hebben. We hebben er vertrouwen in dat we samen kunnen excelleren en veel fans gaan bereiken."

NK afstanden

Bij de NK afstanden vanaf eind komende week zullen schaatsers als Sven Kramer, Kjeld Nuis en Stefan Groothuis voor het eerst in hun nieuwe pak te zien zijn.

Per 1 januari zal het huidige Belkin Pro Cycling Team ook verder gaan als LottoNL-Jumbo. Voor dat wielerteam zullen onder anderen Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en Robert Gesink gaan fietsen.

De wielerploeg was op zoek naar een nieuwe sponsor, omdat het Amerikaanse Belkin medio juni aankondigde te stoppen als geldschieter. Belkin was pas sinds medio 2013 sponsor van het team.

Bekijk beelden van de ploeg: