De ploegleiding van Astana wil het contract van Vincenzo Nibali opwaarderen en verlengen tot eind 2020.

Als de Tourwinnaar instemt met een langer verblijf bij de Kazakse equipe gaat hij naar verluidt bijna vier miljoen euro op jaarbasis verdienen.

"Mijn huidige contract loopt nog door tot eind 2016. De sponsor ziet mij als het boegbeeld van de ploeg. In november praten we over de toekomst", laat Nibali weten aan L'Equipe.

De bijna 30-jarige Italiaan kan er niet zoveel mee dat sommige kenners beweren dat Alberto Contador  of Chris Froome de Tour de France had gewonnen zonder valpartijen. Beide favorieten moesten de strijd staken.

"Het liefst had ik tegen iedereen gestreden, ook tegen Nairo Quintana, die niet meedeed omdat hij zich focuste op de Giro d'Italia. In de Tirreno-Adriatico van 2012 bleef ik ze allemaal trouwens voor. Valpartijen horen er ook bij."

Rivalen

Nibali beschouwt Contador komend jaar als zijn grootste rivaal. "Hij heeft meer ervaring, meer klasse dan Froome. In tegenstelling tot Froome zou Contador ook zonder een team de Tour kunnen winnen."

In november beslist Nibali of hij naast de Tour de France ook deel zal nemen aan de Giro. Contador rijdt beide grote rondes sowieso.