Het voortbestaan van Formule 1-team Caterham is in gevaar. Een bewindvoerder zoekt namens de schuldeisers naar een uitweg voor de renstal, die al maanden in grote financiële nood verkeert.

Werknemers van de renstal stonden donderdag zelfs voor een dichte deur van de fabriek in het Engelse Leafield.

Het is twijfelachtig of Caterham het seizoen kan afmaken, te beginnen met de Grand Prix van de Verenigde Staten op het circuit van Austin (Texas) op 2 november.

De sluiting is een gevolg van een geschil tussen voormalig eigenaar Tony Fernandes en een groep van Arabische investeerders, die de renstal enkele maanden geleden overnam.

Volgens de nieuwe eigenaren is Fernandes verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen, omdat hij zijn aandelen nog niet heeft overdragen.

"Wij hebben aan alle verplichtingen voldaan", melden de investeerders. "Inclusief het betalen van de aankoopprijs van de aandelen."

Huurachterstand

De eigenaar van de thuisbasis van de renstal zegt dat er een huurachterstand is. Wanneer de schuld wordt ingelost, kan de fabriek weer open, aldus de schuldeiser.

Fernandes noemt de beschuldigingen van de kopers ''onzin''.

Ecclestone

Ecclestone probeert een oplossing te vinden voor de problemen.

"Dat zouden we bij iedereen doen in zo’n situatie", laat hij weten aan de BBC. "Ik weet niet of het team toekomst heeft. Het is te complex om zonder veel voorkennis uitspraken te doen."

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers was korte tijd teambaas bij Caterham, maar vertrok in september. Robin Frijns is bij Caterham actief als test- en reservecoureur.