Feyenoord en PSV komen donderdagavond in actie in de derde speelronde van de groepsfase van de Europa League.

De Rotterdammers gaan voor hun tweede zege op rij nadat drie weken geleden Standard Luik met 2-1 werd verslagen.

De laatste keer dat Feyenoord minimaal twee keer achtereen zegevierde in een Europees hoofdtoernooi dateert uit 2004.

In september en oktober van dat jaar won de formatie in de UEFA Cup achtereenvolgens met 1-0 en 4-1 van het Noorse Odd Grenland en met 3-0 van het Schotse Hearts.

Feyenoord, dat voor het eerst een Kroatische opponent treft, kan op bezoek bij Rijeka een goede stap zetten richting de knock-out fase van de Europa League. Bij winst komt de ploeg van trainer Fred Rutten op zes punten in groep G.

PSV

PSV ontvangt later op de avond Panathinaikos. De twee ploegen kwamen elkaar twee keer eerder tegen in Europees verband.

In het seizoen 2004-2005 speelden de Eindhovenaren in de Champions League tegen de Grieken. PSV won thuis met 1-0 door een doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink en in Athene ging de ploeg uit Eindhoven met 4-1 onderuit.

Oud-Ajacied Yannis Anastasiou is de trainer van de Grieken. Danijel Pranjic (ex-Heerenveen), David Mendes da Silva (ex-AZ), Emir Bajrami (ex-Twente) en voormalig PSV'er Marcus Berg staan onder contract bij de club uit Athene. Mendes da Silva is er wegens een blessure niet bij in het Philips Stadion.

Panathinaikos verloor de eerste twee Europese duels terwijl PSV thuis Estoril met 2-0 versloeg en in de slotfase onderuit ging bij Dinamo Moskou (1-0).

Feyenoord begint donderdag om 19.00 uur aan het duel met Rijeka. PSV speelt om 21.05 uur tegen Panathinaikos.

Bekijk het programma in de Europa League