Wesley Sneijder vindt het terecht dat Guus Hiddink aanblijft bij Oranje. De KNVB meldde dinsdag na een evaluatie dat het vertrouwen houdt in de bondscoach.

"Ik denk niet dat het juist was geweest om de bondscoach nu weg te sturen", zei Sneijder woensdag tegen de NOS.

"Wij als spelers moeten naar onszelf kijken, of we er wel alles aan gedaan hebben bij Oranje. We gaan evalueren."

Sneijder kende met Oranje een zeer teleurstellende start van de EK-kwalificatie met nederlagen tegen Tsjechië en IJsland. Hij had na de nederlaag in Reykjavik nog even contact met Hiddink, maar wil niet vertellen wat daar gezegd is.

"Dat ging meer over mijzelf, niet over het plan van aanpak. Maar dat houden we verder lekker tussen ons. Wij als spelers beseffen in ieder geval dat het veel beter moet. Het is een teleurstellend begin geweest."

Te goed

Sneijder kreeg woensdag een nieuwe tik te verwerken. In de Champions League verloor hij met Galatasaray kansloos thuis met 4-0 van Borussia Dortmund. "Dit soort ploegen zijn op dit moment nog iets te goed voor ons", concludeerde de middenvelder, die met zijn Turkse ploeg met één punt laatste staat in groep D.

"We moeten ons nu maar op de competitie gaan concentreren en misschien worden we nog derde in de groep, zodat we de Europa League halen. Maar niets meer dan dat."