Real Madrid heeft woensdag een makkelijke zege geboekt op Liverpool in groep B van de Champions League. Op Anfield wonnen de Madrilenen met 3-0.

Na één helft in Liverpool was de eindstand al bereikt en had Cristiano Ronaldo één keer gescoord. Het was zijn zeventigste doelpunt in het miljoenenbal, waarmee hij topscorer Raul bijna geëvenaard heeft. De Spanjaard scoorde 71 keer.

Door de zege gaat Real Madrid soeverein aan de leiding in groep B met de volle score van negen punten uit drie wedstrijden. Achter de titelverdediger staat verrassend Loedogorets op de tweede plaats met drie punten.

De Bulgaren wonnen woensdag thuis met 1-0 van FC Basel. Yordan Minev schoot Loedogorets in blessuretijd naar een 1-0 overwinning. FC Basel, dat ook drie punten heeft uit drie wedstrijden, speelde vanaf de achttiende minuut met een man minder na rood voor de Ivoriaan Serey Die. Ook Liverpool heeft drie punten.

Blunder

De 'Reds' werden woensdag vanaf het begin overklast door Real. De zeventigste treffer van Ronaldo in de 23e minuut was er bovendien één om in te lijsten. Hij schoot prachtig raak na al even fraai voorbereidend werk van James Rodriguez (1-0). 

Na Ronaldo sloeg Karim Benzema twee keer toe. De Fransman kopte eerst raak op aangeven van Toni Kroos en profiteerde vervolgens van een blunder van doelman Simon Mignolet. 

Het kwam Liverpool niet slecht uit dat Real Madrid in de tweede helft gas terugnam, met het oog op de krachtmeting van zaterdag tegen rivaal Barcelona. Zo mocht Ronaldo voortijdig naar de kant, net als Messi, Neymar en Iniesta dinsdag bij Barcelona tegen Ajax.

Ook op halve kracht waren de bezoekers veel te sterk voor Liverpool, waar Mario Balotelli wederom niet kon imponeren. Trainer Brendan Rodgers verloor al in de eerste helft het geduld met de Italiaan en wisselde hem in de rust.

Ronaldo weet zeker dat hij record Raul gaat verbreken | Casillas naast recordhouder Xavi in Champions League