Matthew Steenvoorden maakt donderdag in het Europa League-duel met HNK Rijeka zijn basisdebuut bij Feyenoord. 

De 21-jarige verdediger krijgt van trainer Fred Rutten de kans in Kroatië vanwege de blessures van Joris Mathijsen en Sven van Beek. Hij zal met Terence Kongolo het centrale verdedigingsduo vormen.

Afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) viel Steenvoorden kort na de rust in, omdat Mathijsen last kreeg van zijn kuit.

"Dit is voor Matthew een mooie kans om zichzelf te presenteren", zei Rutten woensdag kort na aankomst op de persconferentie in Rijeka. "Wanneer bij ons bijvoorbeeld een centrale verdediger wegvalt, pak ik de volgende. Ik ben er geen voorstander van om mijn elftal om te gooien."

Boulahrouz

Khalid Boulahrouz, die sinds eind juli kampte met een knieblessure, is ook meegereisd naar Kroatië. De 32-jarige routinier zal waarschijnlijk op de bank beginnen. Aanvoerder Jordy Clasie voelde zich woensdag niet helemaal lekker, maar zal normaal gesproken wel in actie komen.

Van de drie tegenstanders in groep G van de Europa League is Rijeka de grote onbekende voor Feyenoord. Rutten: "Maar we zijn dus goed op de hoogte van hun sterke punten, maar net zoals alle ploegen heeft ook Rijeka zijn zwakke plekken. Wat die zijn, ga ik hier niet prijsgeven."

Het duel in Rijeka begint donderdag om 19.00 uur. De Kroatische club staat laatste in de groep met één punt uit twee wedstrijden. Feyenoord en Standard Luik hebben drie punten en titelverdediger Sevilla staat bovenaan met vier punten.