NAC Breda gaat in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer volgende week met Gertjan Verbeek in gesprek.

"Graeme Rutjes (technisch directeur NAC, red.) heeft mijn zaakwaarnemer gebeld voor een afspraak", vertelt Verbeek woensdag tegen FOX Sports.

"Ik ga volgende week het gesprek met ze aan en dan ben ik benieuwd wat ze te vertellen hebben. Ik laat me graag verrassen in het gesprek. Het totale plaatje moet kloppen.''

NAC meldde dinsdag al dat het Verbeek ging benaderen voor een "vrijblijvend gesprek". De club uit Breda ziet in de oud-trainer van onder meer Feyenoord, AZ en Heerenveen een goede kandidaat om de ontslagen Nebojsa Gudelj op te volgen.

Teleurstellende resultaten 

''Verbeek past in onze profielschets'', aldus Rutjes. ''Hij is één van de kandidaten die we op het oog hebben. Gertjan is vrij, dus hij zou meteen kunnen beginnen. Maar laten we eerst maar eens aanhoren wat we van elkaar willen en kunnen eisen.''

De 52-jarige Verbeek zit zonder club sinds hij in april ontslagen werd bij 1. FC Nürnberg, dat kort daarna degradeerde uit de Bundesliga.

NAC Breda is sinds vorige week op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nadat Gudelj ontslagen werd vanwege teleurstellende resultaten. Jeugdtrainer Eric Hellemons heeft de taken van de Serviër tijdelijk overgenomen bij de nummer vijftien van de eredivisie.