Phillip Cocu is verheugd over de terugkeer van Memphis Depay in de selectie van PSV voor het Europa League-duel met Panathinaikos van donderdag.

"Memphis heeft goed naar zijn eigen lichaam geluisterd. Hij staat te springen om weer mee te doen", jubelde de trainer aan de vooravond van de ontmoeting.

Depay stond zes weken aan de kant met een liesblessure. Cocu is gelukkig dat de aanvaller juist in Europees verband zijn rentree kan maken.

"De competitie is niet belangrijker dan ons Europees programma. Het wedstrijdritme dat je nu hebt is juist belangrijk voor de ontwikkeling van onze jonge jongens. We willen overwinteren."

Geen zwakke broeder

Panathinaikos verloor de eerste twee Europese duels terwijl PSV thuis Estoril met 2-0 versloeg en in de slotfase onderuit ging bij Dinamo Moskou (1-0).

"Ik zie Panathinaikos niet als de zwakke broeder in deze groep. Ze hebben prima spelers, maar zijn op dit moment zoekende. Ze hebben in veel wedstrijden het initiatief gehad, maar dat leidde niet tot de gewenste resultaten."

"Het is desalniettemin een gelouterde ploeg die aanvoelt wat er nodig is om een wedstrijd te winnen. We moeten daarom niet ingaan op bijvoorbeeld provocaties."

Georginio Wijnaldum ontbreekt nog steeds bij PSV. De aanvoerder herstelt van een knieblessure en werd woensdag voor de tweede keer vader.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League