Chris Froome overweegt komend seizoen de Tour de France te laten schieten en zich te focussen op de Giro d'Italia en Vuelta a España.

Dat liet de Brit van Team Sky woensdag weten op zijn website vlak na de bekendmaking van het parcours van de Ronde van Frankrijk.

Gezien het beperkte aantal tijdritkilometers - het laagste ooit - is dat traject niet in het voordeel van tijdrijder Froome, die dit jaar de strijd in de Tour staakte na een valpartij.

"Ik zal uitgebreid overleggen met het team voordat ik een beslissing neem over de grote rondes", schrijft de Tourwinnaar van 2013.

"Ik zie mezelf als een klassementsrenner die op alle terreinen uit de voeten kan en ik beschouw de route van de Giro met de vele bergetappes en de tijdrit van zestig kilometer als gebalanceerd."

"Als ik de Giro rijd, dan krijg ik het misschien ook voor elkaar om in topvorm aan de start van de Vuelta te komen."

Mooie kans

Froome richtte zich in het verleden vaak op één grote ronde. "Misschien is 2015 een mooie kans om me op twee drieweekse koersen te concentreren."

De Brit beschouwt Alberto Contador als de favoriet in de Tour. "En je kunt Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Joaquim Rodriguez en Alejandro Valverde niet afschrijven."