Stanislas Wawrinka maakt in februari volgend jaar zijn opwachting bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Dat maakt de organisatie woensdag bekend. De Zwitser neemt na 2005 voor de tweede keer deel aan het toernooi van directeur Richard Krajicek.

Wawrinka won dit jaar met de Australian Open zijn eerste Grand Slam-titel en is momenteel de nummer vier van de wereld.

"Hij is bezig met het allerbeste jaar uit zijn carrière. Wawrinka heeft de stap naar de absolute top gezet en het is mooi dat we hem in Rotterdam kunnen zien spelen", aldus Krajicek.

Davis Cup

De 29-jarige Wawrinka is dit jaar nog van de partij bij de ATP World Tour Finals en speelt de Davis Cup-finale met zijn land.

Wawrinka is momenteel bezig aan een mindere periode met nederlagen in de eerste ronde van de toernooien in Tokio, Shanghai en Basel.

Het ABN Amro-toernooi legde met Tomas Berdych eerder al de mondiale nummer zes vast. De Tsjech is titelverdediger bij het evenement in Ahoy.

Krajicek is nog druk bezig om Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray naar zijn toernooi te halen. Het trio heeft nog geen nee gezegd, maar wil pas later dit jaar definitief beslissen.

De komst van Rafael Nadal lijkt uitgesloten omdat de blessuregevoelige Spanjaard omwille van zijn lichaam liever voor de graveltoernooien in Zuid-Amerika kiest.