Arjen Robben is blij dat Oranje weer vooruit kan kijken nu duidelijk is dat Guus Hiddink aanblijft als bondscoach.

Robben zei na de monsterzege van Bayern München bij AS Roma (7-1) voor de camera van Sport1 dat hij veel aan het Nederlands elftal denkt.

"Je mag gerust weten dat het in mijn hoofd speelt", sprak de vedette van Bayern en Oranje. "Ja, het is goed dat Hiddink blijft. We zullen met z'n allen keihard aan de slag moeten. Als we op deze manier verder gaan, dan gaat het niet goed."

Oranje verloor eerder deze maand met 2-0 van IJsland en treedt medio november aan tegen Mexico (oefenduel) en Letland (EK-voorronde).

"Het gaat erom dat we het met z'n allen oppakken. We zijn allemaal oud en wijs genoeg en moeten niet met de vinger gaan wijzen."

Vechten

Robben vindt dat de mentaliteit beter kan. "We moeten niet denken dat we goed zijn, dat heb ik al vaker gezegd. Wij hebben niet de kwaliteit om lekker in de derde versnelling wedstrijden te winnen. We moeten ervoor vechten. Laten we allemaal heel goed in de spiegel gaan kijken."

Ondertussen kon Robben wel genieten van de ongelooflijke vorm van Bayern. De vleugelspeler scoorde zelf twee keer in Italië, waar AS Roma werd weggevaagd in de Champions League-ontmoeting.

"Ik geniet hier echt van. We speelden heel goed. Het klinkt misschien gek omdat het de spelers zijn die het doen op het veld, maar de trainersstaf verdient ook een groot compliment. Tactisch hadden ze het uitstekend neergezet."

Robben en Bayern München walsen over AS Roma heen