Caroline Wozniacki heeft dinsdag haar eerste wedstrijd bij de WTA Finals in Singapore gewonnen van Maria Sjarapova. Agnieszka Radwanska klopte Petra Kvitova.

De 24-jarige Deense was in drie sets (7-6, 6-7 en 6-2) te sterk voor de huidige nummer twee van de wereld. De partij duurde ruim drie uur.

Eerder dit seizoen stapte Wozniacki ook al als winnares van de baan, toen de mondiale nummer acht via de 27-jarige Russin doordrong tot de kwartfinales van de US Open.

Wozniacki loopt later deze maand de marathon van New York. Dat was volgens de voormalige nummer één van de WTA-ranglijst de reden voor haar goede spel tegen Sjarapova.

"Maria staat bekend om haar strijdlust, met name in een derde set. Maar door alle looptraining kon ik vandaag alles halen. Ik kon maar blijven gaan", lichtte de Deense toe. "Ik bleef tegen mezelf zeggen: als je nu al moe bent, hoe ga je dan ooit die marathon uitlopen?"

Radwanska

Later op dinsdag had Radwanska slechts twee sets nodig tegen Kvitova: 6-2 en 6-3. Daardoor gaat de 25-jarige Poolse na één partij aan de leiding in de witte groep, terwijl ze vorig jaar al haar partijen verloor.

Kvitova kon haar tegenstandster in de eerste set tot 2-2 bijbenen, maar verloor daarna vier games op rij. In de tweede set kwam de Tsjechische zelfs een break voor, waarna ze geen enkele game meer wist binnen te slepen.

"Vanaf het begin voelde ik met goed op de baan", zei Radwanska na afloop. "Alles liep goed vanavond, vooral mijn service. Dat was denk ik de sleutel in deze wedstrijd."

Rode groep

Maandag wonnen titelverdedigster Serena Williams en Simona Halep in de rode groep hun eerste wedstrijden van respectievelijk Ana Ivanovic en Eugenie Bouchard.

Beide groepen bestaan uit vier speelsters, waarbij de beste twee na alle onderlinge ontmoetingen doorstoten naar de halve eindstrijd. Aan het lucratieve eindejaarstoernooi doen de beste acht speelsters van het afgelopen seizoen mee.