Ronald Mulder zal niet aan de start staan van de NK afstanden, die van 31 oktober tot en met 2 november plaatsvinden. De 28-jarige schaatser kampt met een spierscheuring in zijn rechterlies die hem enkele weken aan de kant houdt.

Dat blijkt uit een MRI-scan die Mulder dinsdag onderging, zo meldt zijn ploeg beslist.nl in een persbericht.

De nummer drie van de olympische 500 meter in Sotsji blesseerde zich zondag bij een 1000 meter om de Holland Cup in Deventer. Een dag eerder had hij daar nog zijn goede vorm getoond door met 35,06 een zeer scherp baanrecord neer te zetten op de 500 meter.

Mulder moet ook afzeggen voor de WK inline-skaten die van van 6 tot en met 15 november in het Argentijnse Rosario worden gehouden.

"Ik baal hier natuurlijk ontzettend van. Ik was net in de vorm van mijn leven", aldus de sprinter in een eerste reactie. "Ik houd nu eerst volledig rust, zodat de spier kan genezen en daarna ga ik doen wat nodig is om zo snel mogelijk terug te komen. Maar de NK en de WK zijn onhaalbaar, dat staat vast."

Mulder rijdt dit seizoen weer samen met zijn tweelingbroer Michel Mulder bij beslist.nl onder leiding van zijn vroegere coach Gerard van Velde.

Hoe zien de schaatsploegen en de schaatskalender eruit?