Michel Platini vindt dat het de goede kant opgaat met het Financial Fairplay in het Europese voetbal. Dat zei de voorzitter van de UEFA dinsdag tijdens een bijeenkomst met de ministers van Sport in Rome.

"We hebben voorheen ondenkbare maatregelen genomen en deze hebben zich nu al bewezen. Het verlies van de Europese clubs was in 2011 1,7 miljard euro en in 2013 was het 800 miljoen. In nog geen twee jaar is dit bedrag meer dan gehalveerd", aldus Platini.

Met Financial Fair Play wil de UEFA een gezonde bedrijfsvoering in het voetbal stimuleren. Clubs moeten hun inkomsten en uitgaven zoveel mogelijk in balans houden. Zo mogen de uitgaven aan transfers en salarissen niet hoger zijn dan de inkomsten van een club

Manchester City en Paris Saint-Germain zijn al bestraft voor het overtreden van de regels.

Beide clubs kregen een boete van zestig miljoen euro en mogen in tegenstelling tot andere clubs maar 21 spelers inschrijven voor de Champions League in plaats van 25.

"We zijn met de Financial Fair play begonnen om het voetbal op de goede weg te brengen", stelde Platini. De Fransman vroeg in Rome de ministers om steun voor het beleid.