De KNVB heeft de intentie om de samenwerking met bondscoach Guus Hiddink in elk geval tot en met de interlands van komende maand tegen Mexico en Letland voort te zetten.

Dat meldt het AD dinsdag. Voorwaarde is wel dat de 67-jarige Hiddink zelf de absolute wil heeft om het tij te keren bij Oranje.

Sinds het aantreden van de Achterhoeker verloor het Nederlands elftal liefst drie van de vier wedstrijden, waaronder de EK-voorrondeduels met Tsjechië en IJsland.

Na de 2-0 nederlaag tegen IJsland van afgelopen week kondigde directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB "een scherpe evaluatie" aan met Hiddink.

Dit gesprek zal dinsdag plaatsvinden, zo heeft een woordvoerder van het Nederlands elftal bevestigd. Na het onderhoud zal de KNVB een persverklaring naar buiten brengen. De zegsman wilde niet zeggen wanneer het gesprek precies is en wie er bij aanwezig zullen zijn.

Het is formeel de raad van commissarissen van de KNVB die beslist over de positie van de bondscoach.

Riskant

Wat een rol zou spelen in het besluit om Hiddink nog een kans te geven, is het gebrek aan een alternatief. Zo heeft Ajax-coach Frank de Boer laten weten niet beschikbaar te zijn.

De optie om assistent Danny Blind vervroegd naar voren te schuiven wordt als te riskant gezien. Het is de bedoeling dat Blind medio 2016 Hiddink opvolgt.

De KNVB hoopt dat met een zege op Letland de rust enigszins terugkeert. Na deze EK-kwalificatiewedstrijd staan er vier maanden geen interlands op het programma.