Matthijs Büchli en Shanne Braspennincx hebben zondag tijdens de laatste dag van de EK baanwielrennen in Guadeloupe een medaille veroverd op het onderdeel keirin.

De 21-jarige Büchli moest in de eindstrijd bij de mannen alleen zijn meerdere erkennen in de Duitser Joachim Eilers. De Rus Denis Dmitriev pakte de bronzen plak.

Hugo Haak werd elfde op de keirin na een vijfde plaats in de B-finale.

Bij de vrouwen was er brons voor Braspennincx, die alleen niet bleek opgewassen tegen de Duitse Kristina Vogel en de Russin Elena Brezjniva.

Eerder eindigde Braspennincx op de teamsprint al als derde, met Elis Ligtlee. Diezelfde Ligtlee werd zesde en laatste in de keirinfinale,

Wild

Op het onderdeel omnium bij de vrouwen legde Kirsten Wild beslag op de vierde plaats met 166 punten. Ze kwam één punt tekort op nummer drie Anna Knauer uit Duitsland.

De Britse Laura Trott kroonde zich tot Europees kampioene, voor de Belgische Jolien D'Hoore.

Bos

Theo Bos en Wim Stroetinga kwamen op het onderdeel madison niet in de buurt van de medailles. Het koppel finishte als negende.

De Oostenrijkers Andreas Graf en Andreas Müller reden naar de zege, voor de Belgen Kenny Deketele en Otto Vergaerde en de Fransen Vivien Brisse en Morgan Kneisky.