Nairo Quintana acht de kans zeer klein dat volgend seizoen de beste klassementsrenners van dit moment van de partij zijn in zowel de Giro d'Italia, Tour de France als Vuelta a España.

De 24-jarige Colombiaan van Team Movistar, dit jaar winnaar van de Ronde van Italië, reageert voor het eerst op het voorstel van Oleg Tinkov.

De Russische eigenaar van Tinkoff-Saxo wil de 'grote vier', waartoe hij Quintana, Vincenzo Nibali, Alberto Contador en Chris Froome rekent, één miljoen euro laten verdelen als ze volgend seizoen deelnemen aan alle drieweekse rondes.

"Ik zie weinig kans dat we alle vier deelnemen aan alle grote rondes. Voor mij zou het geen probleem zijn, al is het onmogelijk om ze allemaal te winnen", aldus Quintana in gesprek met Biciciclismo.

Eerder deze week liet Nibali weten niets te zien in het idee van Tinkov. Contador, die rijdt voor Tinkoff-Saxo, doet in elk geval mee aan de Giro en Tour en sluit een Vuelta-optreden niet uit. Froome heeft nog niet gereageerd op het plan van Tinkov.

Valverde

Halverwege november stelt Movistar de wedstrijdprogramma's vast en wordt ook duidelijk welke koersen Quintana's teamgenoot Alejandro Valverde zal afwerken.

"We weten nog niet of we allebei naar de Tour en Vuelta gaan of dat hij de Giro en de Vuelta doet en ik de Tour en Vuelta. Eén ding staat vast: we rijden beiden de Vuelta."

Valverde, die volgens Tinkov geen deel uitmaakt van de 'grote vier', liet optekenen dat hij het als een grote uitdaging ziet om alle grote rondes te rijden in 2015.

Werken voor geld

Tinkov ziet zelf inmiddels ook in dat zijn voorstel waarschijnlijk niet doorgaat. "Hoe eerder het gebeurt hoe beter, maar voor volgend jaar zal het waarschijnlijk moeilijk worden", erkent hij in gesprek met Sky Sports.

De vermogende Rus hoopt ondanks het feit dat Quintana de Giro waarschijnlijk niet rijdt dat de dubbel Giro en Tour een goed alternatief is. "Dat heeft Contador al bevestigd, dus waarom doen Froome, Quintana en Nibali niet hetzelfde? Laten we daarmee beginnen."

De 46-jarige Tinkov denkt dat hij met drie grote rondes in een jaar niet te veel eist van de renners. "Het is zwaar, maar ze verdienen veel geld, bijna net zo veel als voetballers. Daar moeten ze dan ook voor werken."

Voorstel Tinkov kan hét sportverhaal van 2015 opleveren'